Connect with us

Published

on

Follow Us

Follow Us @

Questions and Answers From Jamb 2022 Novel

CHAPTER ONE : Questions and Answers From Jamb 2022 Novel

1. How old is Bint?
Answer: Bint is 5 years old

2. How many kids did Ummi have
Answer: Ummi had four kids, 3 girls and a boy.

3. Why did Bint’s parents encourage her to study French?
Answer: They believed learning a new language at an early age was easy and
French is a widely spoken international language.

Advertisement

4. What was the first question Bint’s Social Studies teacher asked the
classroom when quizzing them on French
 Answer: He asked them to greet Good morning in French.

5. Who answered the Teacher first question?
 Answer: Bint

6. What questions did Bint ask her teacher that made him nervous and
uncomfortable?
Answer: She asked him how to say “that’s very Good” in French

7. Who did the social studies teacher call on to help him answer Bint’s
questions?
Answer: He asked the French mistress who often teaches the senior classes to
help him answer Bint’s question.

Advertisement

8. Why does Bint’s mom often enter her children’s bedroom without
knocking on the door?
Answer: She wanted them to get used to her presence and to always ensure they
maintain a good hygiene by keeping their room tidy always.

9. Who used to say “what you teach a child is like writing on a hard rock
and when dried it would be difficult to erase”
Answer: Ummi’s grand mom.

Questions and Answers From Jamb 2022 Novel

10.Who is Jamila?

Advertisement

Answer: Jamilla is Ummi’s daughter and Bint’s immediate
elder sister.

11.Who is Bint?
Answer: Bint is Ummi’s daughter, she is her youngest child.

12. Who is Omar
Answer: Omar is Ummi’s first child and her only son.

13. What does Omar call Ummi?
Answer: He calls her Mum.

Advertisement

14. Who is Teemah
Answer: She is Ummi’s first Daughter and also her second child.

15. Why was Omar so excited when he got home?
Answer: Omar was happy because he got an admission into the university.

16. How old was Omar when he got admission into the university?
Answer: Omar was 18 years old when he got admission into the university.

Advertisement

17. Which university offered Omar an admission?
Answer: Omar got an admission into Ahmadu Bello University Zaria.

18. What course was Omar offered in Ahmadu Bello University?
Answer: He was given an admission to study Law at Kongo Campus in Ahmadu
Bello University.

19. What course did Ummi’s husband study in the university?
Answer: Ummi’s husband studies Accounting in the university although he
initially wanted to study Law.

YOU MAY HAVE MISSED:
Review: Xenoblade Chronicles 3 becomes great after twenty hours of play

20. What did Omar demand his siblings refer to him as.
Answer: Omar demanded Teemah and Jamilar call him “My Learned Brother”.

Advertisement

21. What time does Ummi’s husband usually close from work.
Answer: Ummi’s husband usually closes from work by 5pm.

22. What reward was Omar expecting from his dad for his
accomplishments?
Answer: Omar was hoping his dad will buy him an android smartphone.

23. Why did Jamilla suggest they all go outside?
Answer: The room was getting hot and stuffy because they was no power,
therefore Jamilla suggested they all go outside to get some fresh air.

Questions and Answers From Jamb 2022 Novel

Advertisement

24. Who offered to pay for the Zobo drink?.
Answer: Ummi offered to pay for the Zobo drink.

25. Who went to buy the Zobo drink?
Answer: Teemah went to buy the Zobo drink.

26. Who asked Ummi to tell them a story?
Answer: Bint asked Ummi to tell them a story while they sat outside.

27. What is Ummi’s occupation?
Answer: Ummi was a teacher.

Advertisement

28. Why didn’t Ummi tell her children a story about her experience in the
university?
 Answer: Ummi’s refused to tell her kids a story about her experience in the
university because she felt they were much to young to know about life
on campus, especially her own experience.

29. What was Omar JAMB score?

Answer: Omar scored 230 in his UTME exams.

30. How many credits did Omar get in his WAEC?
Answer: Omar got 7 credits in his WAEC including in English and mathematics
at his first attempt.

Advertisement

31. Why did Omar have to wait two days before checking his admission
status?
Answer: Omara had to wait to go to the cyber cafe to check his admission status
because he didn’t have a smartphone unlike his friends who had checked
theirs immediate using their smartphones.

Always check back for the Updates on the Following

Questions and Answers From Jamb 2022 Novel
Jamb 2022 Novel

Questions and Answers From Jamb 2022 Novel MORE LIKELY QUESTIONS AND ANSWERS FROM JAMB 2022 NOVEL THE LIFE CHANGER

On this article we will be looking at 130 most Likely Questions & Answer From 2021 Jamb Novel Titled “The life changer”. Many jamb 2022 candidate are asking  many questions about possible question from jamb recommended novel The life changer.

Some of the questions they are asking is, How can i get likely question from The life changer online. Where will i get the question of all The life changer chapters. Some is even asking about the pdf of the questions. Most of the jamb candidate 2022 /2023 is asking this exact question.  Well is good for you to ask this kind of question.

Advertisement

The life changer is the most latest and recent novel incorporated into the General JAMB English Comprehension texts for the JAMB 2022/2023 examination. Not to be afraid, the novel is quite interesting one and you can easily finish within 8 days if you read the novel like 10 pages averagely daily. You can even compile questions when reading the 2022 jamb novel.

This searches and curiosity of knowing the possible questions from jamb novel made the 2021 jamb candidate to be turn the web upside down for possible questions from The life changer by Khadija Abubakar,

Top searches includes:

Jamb The life changer novel likely questions?, questions from The life changer novel?, questions & answer of The life changer?, The life changer novel for jamb 2022? , The life changer novel questions pdf?, download The life-changer novel?.

ALSO

Advertisement

The life changer full movie?, 1000 Most Likely Questions & Answer From 2022 Jamb Novel “The life changer”. However if your one of the jamb candidates searching for all that you’re not alone. Join Us as we unfold the Hidden facts

WHAT ARE THE POSSIBLE, MOST LIKELY QUESTIONS & ANSWER TO BE EXPECTED FROM THE LIFE CHANGER. (Questions and Answers From Jamb 2022 Novel)

FIND ALL YOUR POSIBLE ANSWERS BELOW:

Well some of don’t know the meaning of possible questions. Possible question from Jamb novel The life changer is just question compiled from the main novel. This possible or likely questions is not the question that is going to come out in your utme exams. But these questions will help you sharping your brain in preparation of the main UTME examination. So i advice you to make good of these questions am going to list below.

Firstly i will give you questions for you to answer by your self. Now how can you answer these questions? Just go straight to the comment box and drop your answer.

Advertisement

JAMB 2022 THE LIFE CHANGER POSSIBLE QUESTIONS

1.Who is ummi?
Ans. ummi is the storyteller and mother of the children.
2.How many children does ummi have?
Ans. ummi has 4 children
3.Who was the first child?
Ans. Omar is the first child and only boy
4.who was the second and third child
Ans. Teemah(first female child) and jamila (2nd female child)
5.Who is bint and how old is she?
Ans. bint is ummi’s last child and she is five years of age.
6.What is Omar’s dad occupation and what time does he close from work?
Ans. He is a Banker and closes by 5pm.
7. Bint’s social study teacher was “meddlesome”, what does it mean?
Ans. The teacher was always interfering.
8.What is the name of bint’s social study teacher?
Ans. Mallam salihu
9.What question did Mallam salihu ask the class?
Ans. Whatis good morning in french.
10. What question did bint ask mallam salihu?
Ans. How do you say that’s very good in french.
11.Ummi in arabic means what?
Ans. Mummy.
12.According to ummi, eavesdropping on the children was to?
Ans. Ensure their room was always neat and to keep them company.
13. during their conversation who rushed into the room?
Ans. Omar rushed into the room
14.what state was Omar and why?
Ans. Omar was in a happy state, because he gained admission into the university.
15.how old was omar when he got admission?
Ans. Omar was 18 years old.

Questions and Answers From Jamb 2022 Novel


16.Omar was offered admission in which university and what course was he offered?
Ans. Ahmadu Bello University Zaria and was offered Law at kongo Campus.
17.Omar told teemah and jamila to call him what?
Ans. He requested he be called learned brother.
18.Omar was expecting a gift from his dad what was it?
Ans. A smart phone
19. who suggested they go outside and why?
Ans. Jamilla suggested they go outside because the room was hot and stuffy
20. why was the room hot and stuffy?
Ans. they was no light and the generator was faulty.
21.Who sold zobo?
Ans Teemah sold zobo.
22.Teemah refused Omar’s zobo request why?
Ans. He takes on credit and never pays back.
23. What did Omar score in Jamb?
Ans. he scored 230/400.
24. How many credits did Omar get in WAEC?
Ans He got 7 credits including English and Maths at his first attempt.
25. According to Omar, what’s stopping Teemah from growing tall?
Ans. Jealousy and Envy.
26. The HOD’s name during ummi’s time is?
Ans. Dr. Samuel Johnson.
27. What was Salma’s Physical appearance?
Ans. Salma was a fair complexioned girl, tall, slim and bur sty.
28. What was salma’s view about lecturers?
Ans. Salma viewed them as needy, boys you pay money, girls you go on a date.
29. What was Ummi’s matric number?
Ans. ummi’s matric number was UG0001.
30. Ummi’s full name is?
Ans. Ummi Ahmad is her full name.
31.What tribe is Dr.Samuel Johnson?
Ans. Samuel Johnson is from the Yoruba tribe.
32. Who did salma compare the lecturers with?
Ans. She compared them to the policeman.
33.The young man salma was talking with was who?
Ans. he was a lecturer.
34. Why was the HOD close to Ummi
Ans. She knows her husband very well and was even the one who worked her admission.
35. Who was the formidable boka?
Ans. traditional medicine man.
36. What is the real name of the quiet one?
Ans. Talle was the quiet one.
37. Talle was guilty of which Crimes?
Ans. kidnapping, armed robbery and extortion.
38. How long did Talle and Zakki kidnap the little boy?
Ans. the boy was held One week in captivity.
39. How much did the kidnappers demand?
Ans. one million and later came down to two hundred and fifty thousand naira
40.How did the police arrest Zaki?
Ans. He was arrested by the police at the point of collecting the ransom.
41.What later happen to zaki and Talle?
Ans. They were sentenced to some years in prison for their crimes.


42.What does EMAL stand for?
Ans. Examination Malpractice
43. What drove Salma out of the university
Ans. she was found guilty of Examination Malpractice
44. which Hostel was salma enrolled in?
Ans. Queen Amina Hall.
45.Why did salma not like the hostel?
Ans. She thought her room mates will not accept her way of life.
46.How many pupils are allowed to stay in the hostel room?
Ans. A maximum of 4.
47.What are the names of salma’s room mates and where are they from?
Ans. Tomiwa (from Ibadan, Oyo state), Ngozi(from Umunze, Imo state),Ada(from Benue state).
48.which one of salma’s friend was an aspiring singer?
Ans.Tomiwa.
49. What was their religion?
Ans.Salma and Tomiwa were Muslims while Ada and Ngozi were Christians.
50.What food was the students favorite and fastest?
Ans. Jollof Indomie was the students favorite.

51. what delicacy did Tomiwa and salma introduce respectively?
Ans. Tomiwa introduced the snail delicacy while,salma introduced danwanke.
52. Who is Dr.dabo?
Ans. he is a lecturer in the university known to be principle.
53. what did omar wear when going to the cafe?
Ans. white shirt and blue jean.
54 I want to know you more intimately, who made that statement?
Ans. Dr. dabo made the statement.
55.who were the men in the car?
Ans. Habib and Labaran.
56.what was the brand of the car?
Ans. Mercedes benz.
57. What is the colour of the car?
Ans. Black
58.Who was Tomiwa’s blind date?
Ans. Habib.
59. When did the phone ring?
Ans. 8 o’clock in the evening
60.Tomiwa never had guys approaching her why?
Ans. Over confidence.

Advertisement

61. Why do students often lock their doors and switch of the lights before eating?

Ans. To prevent other students from coming in and eating their food.

  1. How much did Habib give Tomiwa?

Ans. He gave her a sum of 50,000 naira.

  1. How much did Habib give Tomiwa for herself?

Ans. He gave her 20,000 naira.

  1. Why did Habib suspect That Tomiwa wasn’t Salma?

Ans. It was because Tomiwa’s confidence exceeds salma’s.

65.Who amongst Salma’s friend hated politicians?

Ans. Tomiwa.

Advertisement

66.Why did Tomiwa hate politician?

Ans. She hated politicians because they are not trustworthy and most cases are the problem rather than the solution.

  1. How did she tell Habib was a politician?

Ans. She heard Labaran call him ‘honorable’.

68.How many years was the past question for Moral philosophy repeated?

Ans. 3 years.

Advertisement
  1. After been caught for Examination Malpractice, most students leave the University without facing the committee why?

Ans. It is because they already know their Fate.

  1. The name of the man who posed as a committee chairman is?

Ans. Dr. Kabir.

  1. How much did Salma pay Dr.kabir to avert the penalty?

Ans. 100,000 naira.

72.How did Dr. Kabir appear to everybody?

Ans. He appeared as a friendly person.

  1. ‘lose it to the card’ means what?

Ans. It means Lose it to gambling

  1. why do Muslims bury their dead faster than Christians?

Ans.

  1. What was the name of the thug sent after Kabir by Labaran?

Ans. Zaki.

  1. At first why was Habib skeptical of using zaki? Ans. He was skeptical because zaki was unprofessional although he gets the job done.
  1. who is kartagi?

Ans. The leader of the Gamblers.

  1. What did Kartagi consider disrespectful?

Ans. Gamblers leaving the house immediately they win Money.

  1. Who left the house immediately they won Money?

Ans. Dr.kabir

  1. How much did Dr. Kabir stake?

Ans. N50,000

  1. How much did Dr.kabir Win?

Ans. N300,000

  1. Who did Kartagi send after Kabir?

Ans. Gumuzu.

  1. Aside from the thug way, what did zaki to earn a living?

Ans. He engages in spare part deals.

  1. What was the name of the song Zaki sang?

Ans. The Gambler.

85.Who sang “The Gambler”?

Ans. Kenny Rogers.

Advertisement

86.What is the full meaning of “LT”?

Ans. Laboratory Technologist.

87.What was the reason Labaran refused to give the money back to Habib?

Ans. It was because he was sure Habib slept with Salma.

Advertisement
  1. What does ‘IPO’ stand for?

Ans. Investigating Police Officer.

89.Who Is Hakimi?

Ans. He is the district head of the village.

Questions and Answers From Jamb 2022 Novel
  1. What was Habib’s position in politics?

Ans. He was the speaker of the house.

  1. What did salim buy?

Ans. His first ever smartphone.

  1. What brand of phone did salim buy?

Ans. The Samsung.

  1. Who is Lawal?

Ans. Salim’s friend.

94.What did Lawal refer salim’s online girlfriend as?

Ans. Indian princess.

Advertisement
  1. Why was Salim disappointed after seeing his online date?

Ans. It was because she appeared different from what she looked like online.

  1. Who was Natasha?

Ans. She was the beauty the robbers used to lure men to the dark then rob them.

97.How did salim park his car?

Ans. He parked military style.

  1. When did it dawn on Salim that Natasha was part of the heist?

Ans. The moment she said please don’t hurt him

  1. What car was Salim driving?

Ans. An SUV

  1. What was the car mode operation.

Ans. Automatic.

  1. Why was it that the robbers were not able to start the car?

Ans. The gear was not engaged.

  1. who was roger?

Ans.  One of the robbers.

About The Life Changer

The life changer JAMB novel is a book or a novel that changes the narrative of life on campus.

Laced with underlying optimism, the book upholds the tenets of hope and redemption in the lives of our youth.

Advertisement

The story follows the escapades of Salma and her roommates in the university as a swim in the turbulent and seamy tides of academia.

The Life Changer is Khadija Abubakar Jalli’s first publication and she seems to be saying that the female voice is making a rebound on the parapet of African literary scene.

About The Author Of The Life Changer

Khadija holds a B.Sc (Ed) Mathematics degree.

She is an entrepreneur and CEO of She’s Boutique Afrique. Khadija Abubakar Jalli is married with children.

Advertisement

The Life Changer is Khadija Abubakar Jalli’s first publication and she seems to be saying that the female voice is making a rebound on the parapet of African literary scene.

READ MORE: THE LIFE CHANGER JAMB 2022 PDF DOWNLOAD. WISHING YOU SUCCESS

LEAVE US A COMMENT DOWN BELOW AND SHARE WITH ALL YOUR FRIENDS>

RECOMMENDATION.

If you only have to remember one thing in your life, then it’s this one. the life changer will eventually change your life. It is a reading that gives freedom, that makes you want to be yourself for yourself. Since childhood, we have been subject to the collective imagination, to customs, proprieties, expectations. Believes. The way we act, behave and think is constrained by the framework we have been provided with.

Advertisement

The life changer agreements are ways to get rid of it: speak your word, take nothing personally, don’t make assumptions, and always do your best. To read the life changer agreements is also to understand the uniqueness of the other used novels. 

It is a book that stirs with very simple words, a book that heals. Like an age-old wisdom that we would have forgotten. explore it not just to pass your exams but discover the hidden treasures within.

JOIN US ON FACEBOOK

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending