Connect with us

Published

on

JAMB 2022 novel the life changer by Khadija Abubakar Jalli.

The Joint Admissions and Matriculation Board Recently released her Novel For 2022 Jamb Exercise Title The Life Changer by Khadija Abubakar Jali. This is the same Novel use in 2021, from the publication made on Tuesday, the board has decided to use same Novel for 2022 JAMB exercise. This is Khadija Abubakar Jail’s first publication which was first Published late 2020 with the ISBN 978-978-982-296-9 and She seems to be passing the message that the female voice is making a rebound on the parapet of African literary scene.

Frequently search terms
Which Novel is Jamb Using for 2021/2022?

2021/2022 JAMB Novel for UTME Candidates Has Been Changed From “Sweet Sixteen” to “The live Changer” and also Note That This Book is Solid Subjected To The Condition That it Shall Not By Any Way Sold, Lent Or Circulated Without The Publishers Prior Consent.

About JAMB Novel 2022/2023 The Life Changer

This book is a debut Novel that changes the narrative of life on campus, Laced with underlining optimism, this book uphold the tenets of hope and redemption in the life of youths in general. The story follows the escapades of Salma and her roommates in the University as they swim in the turbulent and seamy tides of the academia.

Jamb 2021 Novel The Life Changer

Advertisement
Jamb 2021 Novel The Life Changer
2022 Jamb Novel The Life Changer

JAMB 2022 Registration

According to BBC, JAMB 2021/2022 registration is currently on hold but would certainly resume in few days time. however, Candidates sitting for Joint Admissions and Matriculation Boards Examination have already started requesting for the JAMB 2022 Novel “The Life Changer “.

YOU MAY HAVE MISSED:
NANS joins June 12 protest in Osogbo

Based on JAMB Syllable all candidates are expected to read the novel and be able to answer the questions that will be set from it.

Moreover, note that questions from this 2022 JAMB Novel “the life Changer by Khadija will be the UTME compulsory text for the JAMB Use of English only. Ever since JAMB introduced the Use of Novel in the use of English exams, Questions ranging from 15 to 30 are set from the Compulsory approved Novel. According to the instructions, all candidates will be tested on these novels in the Use of English which is compulsory for all candidate, regardless of the course you intended to study in the University, Polytechnic or college.

Lastly Note that the JAMB 2022 Use of English will Comprise of Comprehension Passages, Lexis and structure, Antonyms, and Synonyms, Oral English, grammatical test and interpretation.

The Life Changer JAMB Novel PDF File, JAMB Novel 2022 summary with questions and answers to be downloaded in PDF and will be made available at the end of this post

Advertisement

Overall Cost Of JAMB 2022 / 2023Form

Registration Fee= 3,500
Service charges= 500

Note that All Candidates including those registering outside Nigeria are advice to register for the examination on or between the 13th of January and 17th February 2020 but unfortunately the Registration exercise was postponed but will certainly take place soonest said the Registrar.

YOU MAY HAVE MISSED:
Nkechi Blessing On Tiwa's Beef "I'll Beat You To Stupor!"

The Life Changer JAMB Novel 2022 Pdf Download

To downlead the Life changer Novel for Jamb 2022 CLICK the Download Button below. Please kindly Share with Friends and Families

Download Jamb Novel Pdf

About The Author Of JAMB 2022 Novel “The Life Changer” Khadija Abubakar Jalli

Khadija holds a B.Se (Ed) Mathematics degree. she is an entrepreneur and CEO of She’s Boutique Rafique. Khadija Abubakar Jalli is married with children.

Advertisement
Jamb 2021 Novel The Life Changer

Summary Of The Life Changer JAMB Novel PDF Download

2022 Jamb Novel ( The Life Changer)

Most Likely Questions and Answers

(Chapter 1)

1. How old is Bint?
Answer: Bint is 5 years old

2. How many kids did Ummi have
Answer: Ummi had four kids, 3 girls and a boy.

3. Why did Bint’s parents encourage her to study French?
Answer: They believed learning a new language at an early age was easy and
French is a widely spoken international language.

4. What was the first question Bint’s Social Studies teacher asked the
classroom when quizzing them on French
 Answer: He asked them to greet Good morning in French.

5. Who answered the Teacher first question?
 Answer: Bint

Advertisement

6. What questions did Bint ask her teacher that made him nervous and
uncomfortable?
Answer: She asked him how to say “that’s very Good” in French

YOU MAY HAVE MISSED:
Discover Why JAMB Cancelled The Use Of Email For Registration

7. Who did the social studies teacher call on to help him answer Bint’s
questions?
Answer: He asked the French mistress who often teaches the senior classes to
help him answer Bint’s question.

8. Why does Bint’s mom often enter her children’s bedroom without
knocking on the door?
Answer: She wanted them to get used to her presence and to always ensure they
maintain a good hygiene by keeping their room tidy always.

9. Who used to say “what you teach a child is like writing on a hard rock
and when dried it would be difficult to erase”
Answer: Ummi’s grand mom.

Advertisement

Jamb 2022 Novel The Life Changer

10.Who is Jamila?

Answer: Jamilla is Ummi’s daughter and Bint’s immediate
elder sister.

11.Who is Bint?
Answer: Bint is Ummi’s daughter, she is her youngest child.

Advertisement

12. Who is Omar
Answer: Omar is Ummi’s first child and her only son.

13. What does Omar call Ummi?
Answer: He calls her Mum.

14. Who is Teemah
Answer: She is Ummi’s first Daughter and also her second child.

Advertisement

15. Why was Omar so excited when he got home?
Answer: Omar was happy because he got an admission into the university.

16. How old was Omar when he got admission into the university?
Answer: Omar was 18 years old when he got admission into the university.

YOU MAY HAVE MISSED:
Activision Blizzard Announces New Warcraft Mobile Game

17. Which university offered Omar an admission?
Answer: Omar got an admission into Ahmadu Bello University Zaria.

18. What course was Omar offered in Ahmadu Bello University?
Answer: He was given an admission to study Law at Kongo Campus in Ahmadu
Bello University.

Advertisement

19. What course did Ummi’s husband study in the university?
Answer: Ummi’s husband studies Accounting in the university although he
initially wanted to study Law.

20. What did Omar demand his siblings refer to him as.
Answer: Omar demanded Teemah and Jamilar call him “My Learned Brother”.

21. What time does Ummi’s husband usually close from work.
Answer: Ummi’s husband usually closes from work by 5pm.

22. What reward was Omar expecting from his dad for his
accomplishments?
Answer: Omar was hoping his dad will buy him an android smartphone.

Advertisement

23. Why did Jamilla suggest they all go outside?
Answer: The room was getting hot and stuffy because they was no power,
therefore Jamilla suggested they all go outside to get some fresh air.

Jamb 2022 Novel The Life Changer

24. Who offered to pay for the Zobo drink?.
Answer: Ummi offered to pay for the Zobo drink.

25. Who went to buy the Zobo drink?
Answer: Teemah went to buy the Zobo drink.

Advertisement

26. Who asked Ummi to tell them a story?
Answer: Bint asked Ummi to tell them a story while they sat outside.

YOU MAY HAVE MISSED:
COVID-19: groups Condemns Mass Retrenchment Of Workers, Deduction Of Salaries

27. What is Ummi’s occupation?
Answer: Ummi was a teacher.

28. Why didn’t Ummi tell her children a story about her experience in the
university?
 Answer: Ummi’s refused to tell her kids a story about her experience in the
university because she felt they were much to young to know about life
on campus, especially her own experience.

29. What was Omar JAMB score?

Advertisement

Answer: Omar scored 230 in his UTME exams.

30. How many credits did Omar get in his WAEC?
Answer: Omar got 7 credits in his WAEC including in English and mathematics
at his first attempt.

31. Why did Omar have to wait two days before checking his admission
status?
Answer: Omara had to wait to go to the cyber cafe to check his admission status
because he didn’t have a smartphone unlike his friends who had checked
theirs immediate using their smartphones.

Always check back for the Updates on the Following

Advertisement

JAMB 2022 Novel THE LIFE CHANGER CHAPTER 2

JAMB 2022 NOVEL THE LIFE CHANGER CHAPTER 3

MORE@AFRILATEST Jamb 2022 Novel The Life Changer

JOIN US ON FACEBOOK 2022 Jamb Novel The Life Changer

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending